Partiokuvat talteen

Karjalan Partiokilta kerää vanhoja partioaiheisia kuvia digitaaliseen arkistoon.

Jos sinulla on vanhoja valokuvia Pohjois-Karjalan partiotoiminnasta, niin voit antaa kuvat skannattavaksi sähköiseen muotoon. Skannatut kuvat säilytetään Karjalan Partiokillan arkistossa ja ne ovat partiolaisten käytettävissä erikseen sovitulla tavalla.
Saat alkuperäiset kuvat takaisin, tai jos haluat niin voit lahjoittaa ne Pohjois-Karjalan museolle. Museo huolehtii sen jälkeen kuvien säilytyksestä tuleville partiosukupolville.

Toimi näin:

Kirjoita valokuvan taakse, tai erilliselle paperille, kuvanottopaikka, tapahtuman nimi, kuvassa esiintyvät henkilöt ja kuvan ottaja, jos se on tiedossa.

Soita tai lähetä sähköpostia, niin sovitaan tarkemmin kuvien toimitustavasta ja palautuksesta.

Matti Holopainen p. 0400234171

 karjalanpartiokilta@gmail.com

Kuvia voi toimittaa myös suoraan hallituksen jäsenille:

Leena Sallinen

Seija Virta

Anna-Liisa Kärkkäinen

Matti Holopainen

Matti ja Mirja Väkevä

Kilta ottaa säilytettäväkseen myös jo valmiiksi sähköiseen muotoon siirrettyjä kuvia.

Pohjois-Karjalan museolle lahjoitettavat kuvat

Kuvien tulee olla 1980 luvulla otettuja tai vanhempia.

1990 - 2000 luvun partiokuvia museolla on runsaasti.

Museo ottaa kuvat sillä ehdolla, että lahjoittaja luovuttaa kuvat museolle täysin omistusoikeuksin ja museolla on oikeus julkaista kuvia korvauksetta. Tämä ehto kirjataan luovutussopimukseen, joka laaditaan jokaisen lahjoituksen yhteydessä.

 

Valokuvien tulee liittyä tavalla tai toisella Pohjois-Karjalaan, mikä on museon tallennusvastuualue. Museo huolii kuvia pohjoiskarjalaisista partiolippukunnista, niiden eri tapahtumista omassa maakunnassamme sekä lippukunnissa toimineista henkilöitä. Jos kuva-aineisto sisältää pohjoiskarjalaisen partiolippukunnan matkakuvia Suomen tai ulkomaiden partiotapahtumiin, niin museo ottaa kuvat kokoelmaan. Museo ei ota muissa Suomen maakunnissa toimivien partiolippukuntien ja piirijärjestöjen kuvia, paitsi jos järjestöt/henkilöt ovat vierailleet Pohjois-Karjalassa järjestettävissä partiotapahtumissa.  

 

Toivomme valokuviin mahdollisimman tarkat taustatiedot: on tiedossa kuvauspaikka, kuvassa esiintyvien henkilöiden nimet ja partiolippukunnan/järjestön nimi, kuvausaika (toivottavasti vähintään vuosikymmen). Jos tiedetään valokuvaajan nimi, niin sekin kannattaa kirjata ylös (tosin yleensä harrastajavalokuvaajien nimi ei ole jäänyt tietoon). Kuvatiedot voi merkitä lyijykynällä kuvan taakse tai sitten sijoittaa kuva kirjekuoreen, johon kirjoittaa taustatiedot. Varsinkin muovikuvien ja negatiivien tiedot joudutaan merkitsemään kirjekuoriin, sillä lyijykynällä niitä ei voi merkitä vedokseen/negatiiviin. Toivomme, ettei valokuviin kirjoiteta mitään mustekynällä eikä tusseilla, sillä ne yleensä ne jättävät pahan jäljen itse kuvavedokseen.