Kevätretki Sulkulahdessa

Killan kevätretki suuntautui Pyhäselän rannalle Sulkulahteen. Aurinkoinen sää suosi retkeilijöitä ja partiotunnelmissa tarinoitiin, laulettiin, kisailtiin ja tietenkin paistettiin nuotiolla makkaraa ja nokipannukahvia. Puheenjohtaja Leena esitteli erityistaitojaan kiehauttamalla sumpit ihka oikeassa sotilaspakissa. Jälkkäriksi oli kettukarkkeja.

Kahvitulilta siirryttiin kisailemaan Mölkyn heitossa. Aidolla käsintehdyllä kisapakkauksella ratkottiin Karjalan Partiokillan tarkkuusmestaruus. Tällä kertaa ennakkosuosikit Leena sekä Matti H. joutuivat tyytymään sijoitukseen kaukana kärjen takana, sillä Mirkku otti vakuuttavan voiton viiden heittokierroksen kisassa ja Malla oli taidokkailla esityksillään toisena.

Kisan jälkeen ihasteltiin Pyhäselän aaltoja auringonpaisteessa ja Jorma kertoi minkälaista elämää Sulkulahdessa on vietetty historian havinassa.

Hyvillä mielin lähdettiin kotimatkalle odottelemaan elokuuta ja retkeä Kiteelle Tellen kesäkartanolle.

Klikkaa alla olevaaa kuva ja katsele retken tunnelmia.

7
6
9
5
3
4
10
11
17
12
13
14
15
16
18
8
18a
20_edited-1

Sudari / seikkailijakisat Pärnävaaralla 5.5.2018

Partiotaitokilpailut eli PT-kisat ovat vartioiden välisiä maastossa tapahtuvia kilpailuja, joissa suoritetaan rasteilla partiotaitoihin liittyviä tehtäviä.

Klikkaa ja katsele kuvia
1
1
press to zoom
3
3
press to zoom
6
6
press to zoom
4
4
press to zoom
5
5
press to zoom
9
9
press to zoom
2
2
press to zoom
7
7
press to zoom
8
8
press to zoom

Pärnävaaran hiihtokeskus lähimaastoineen kuhisi elämää, kun 62 joukkuetta ja yli neljäsataa partiolaista kisaili partiotaitojen piirinmestaruuksista. Kyseessä olivat Suomen Partiolaisten kilpailujärjestelmän nuorimmat sarjat. Sudenpennut ovat 7 - 9 vuotiaita ja Seikkailijat 10 - 12 vuotiaita. Jokaisella joukkueella oli mukanaan huoltaja, joka ei saanut osallistua kilpailun tehtäviin, vaan kisa piti ratkoa ihan omin voimin ja taidoin. Tehtävärasteja oli kuusi ja kaikissa tehtävissä yhteistyö oli tärkeässä osassa. Mitä paremmin joukkueen jäsenet puhalsivat yhteen, sitä parempi mahdollisuus oli menestyä.

Myöhäinen kevät toi omat haasteensa, sillä Pärnävaaran suppamaastossa notkelmien pohjalla oli vielä paikkapaikoin runsaasti lunta. Hyvin kisailijat kuitenkin pärjäsivät ja sudari/seikkailijoiden naamoilla oli oikeanlainen ”partioirvistys” maaliin tultaessa.

Kisatapahtuman järjestelyvastuussa olivat Liperin Kokkoveikot ja Noljakan Niemenkiertäjät. Tämän kokoluokan tapahtuma vaatii paljon henkilöstöä huoltotehtäviin, rastien pyörittämiseen ja tehtävien arvioimiseen. Paljon suunnittelua ja etukäteisvalmisteluja oli tehty jo pitkin talvea ja nyt lauantaina oli viimeisenä ponnistuksena varsinainen kisahulina. Onnistuiko se, sitä kannattaa kysyä mukana olleilta lapsilta…

 

Kuuntele ääniraidalta kilpailunjohtaja Katja Purmosen mietteitä:

Lue lisää kisojen omilta blogisivulta: >>>>

Kisan johtaja - Katja
00:00 / 00:00
 
Synttärijuhlat
Georgios Voittajan kilta 30v
Karjalan Korvenkävijät 60v
Onnittelupuheessaan Karjalan Partiokillan puheenjohtaja Leena Sallinen muisteli kiltojen yhteistä alkutaivalta, kiitteli hyvää yhteistyötä ja toivoi sen jatkuvan edelleen. Samalla hän onnitteli myös kuusikymmentä vuotta täyttävää Karjalan Korvenkävijät lippukuntaa.
Kahdeksankymmentäluvun alkupuolella aloitettiin Joensuussa puuhata kiltatoimintaa.
Lainaus 1983 kokouksen pöytäkirjasta;
..."Kilta toimisi toisaalta entisten ja nykyisten partiolaisten yhteisenä elimenä ja toisaalta sen tarkoituksena olisi edistää jäsentensä henkistä ja keskinäistä kanssakäymistä"....
 
Näillä periaatteilla Kiltatoiminta saatiin käyntiin ja alkutaival toimittiin yhdessä. Sitten vuosikymmenen loppupuolella perustettiin Georgios Voittajan kilta, joka toimii ortodoksisen seurakunnan ohella Karjalan Korvenkävijät lippukunnan taustayhteisönä.
Karjalan Korvenkävijät oli alunperin poikalippukunta, mutta myöhemmin tyttölippukunta Korpipuolukoiden toiminta sulautettiin Korvenkävijöihin ja nykyisin tytöt ja pojat toimivat yhdessä. Lippukunnan kokoontumispaikka, kolo, sijaitsee ortodoksisen seurakuntatalon alakerrassa ja retkeilykämppä Kiihtelysvaaran Valkeavaarassa.
21.4 Lauantai-illan juhla alkoi klo 17 ehtoollispalveluksella Pyhän Nikolauksen kirkossa ja jatkui klo 18 ortodoksisella seurakuntasalilla. Illan ohjelmassa oli juhlapuheita, muisteloita matkan varrelta, musiikkiesityksiä, mannerheim solkien jakoa ansioituneille partiolaisille ja tietysti myös lauluja ja leikkejä, joihin koko yleisö sai osallistua. Pidettiin myös partioaiheinen tietovisailu ja arvottin Valkeavaaran kämpän ylläpidon hyväksi järjesttettyjen arpajaisten hienot palkinnot. Lopuksi nautittiin iltatee/kahvi runsaiden pöydänantimien kera.
 
 

HALLITUS 2018

Leena Sallinen

Seija Virta

Anna-Liisa Kärkkäinen

Matti Holopainen

Matti ja Mirja Väkevä

Leena Sallinen jatkaa Kiltamestarina

KARJALAN PARTIOKILTA RY
SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS v. 2018 Pöytäkirja

 
Aika 13.2.2018 klo 15.00-16.47
Paikka Kauppaneuvoksen kahvilan toinen kerros Koskikatu 1, Joensuu.

1. Kokouksen avasi Leena Sallinen. Valittiin kokoukselle puheenjohtajaksi Kari U Pesonen.
Kutsuttiin sihteeriksi Matti Väkevä. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi
Matti Maukonen ja Malla Haapala. Todettiin kokouksen osanottajat 12henkilöä, laillisuus ja
päätösvaltaisuus.

2. Hyväksyttiin esityslista työjärjestykseksi.

3. Käsiteltiin toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.

4. Vahvistettiin tilinpäätös ja myönnetiin tili- ja vastuuvapaus tilivelvollisille.

5. Vahvistettiin talousarvio vuodelle 2018 ja jäsenmaksuksi 15 €.

6. Hyväksyttiin hallituksen esittämä vuoden 2017 toimintakertomus.

7. Hallitus laatii toimintasuunnitelma vuodelle 2018.
Toiveissa: Leirivierailu jonnekin lähiseudulle. Esim. retki Tohmajärvelle. Leiriretki Riuskuun, Suomulle.
Ukonhatturetki. Pikkujoulu.

8. Valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Leena Sallinen ja muut jäsenet: Matti Holopainen,
 Ansku Kärkkäinen, Seija Virta, Mirja ja Matti Väkevä. Tehtävistä hallitus sopii keskenään.

10. Valittiin toiminnantarkastajat edelleen: Pirkko Tolvanen ja Matti Maukonen.

11. Puheenjohtaja päättää kokouksen klo 15.47.
 
14
14
press to zoom
4
4
press to zoom
7
7
press to zoom
8
8
press to zoom
9
9
press to zoom
12
12
press to zoom
6
6
press to zoom
5
5
press to zoom
11
11
press to zoom
1/2

 

Killan pikkujoulua vietettiin tiistaina 28.11 Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa

Paikalla oli pukki poroineen ja säkillinen joulumieltä, sekä viisitoista aktiivista killan jäsentä.
 
Ensin nautittiin jouluateria ja laulettiin perinteisiä joululauluja. Sen jälkeen katseltiin vanhoja partiokuvia ja muisteltiin tapahtumia vuosien takaa.
Jokainen oli tuonut jonkun vanhan kuvan partiotaipaleeltaan. Kuvat skannattiin ja heijastettiin videotykillä seinälle. Kuvia katseltiin ja ihasteltiin ja kuvanhaltija kertoi aiheeseen liittyvän tarinan.
Kuvien katselun jälkeen nautittiin kahvit ja odoteltiin jännityksellä pukin saapumista.
Ja pukkihan tuli ja mukana oli myös poro. Porolla oli mukanaan säkillinen lahjoja, mutta niitä ei saanut, ennen kuin ratkaisi poron esittämän jouluisen arvoituksen. Arvoitukset olivat mielenkiintoisia ja vaikeitakin, mutta lopulta kaikki "joulun salasanomat" purettiin ja jokainen sai kivan pikkujoululahjan.
Tänä vuonna teemana oli kierrätys ja niinpä lahjoja ei saanut ostaa, vaan jokainen toi tullessaan jonkin esineen, josta raaski luopua ja josta on vielä iloa uudelle omistajalleen vuosiksi eteenpäin.
Sitten vielä jutustelua, lahjapakettien aukaisua ja lopuksi sisaruspiirin sekä hyvän matkan toivotusten kera kotiin ja odottelemaan sitä oikeaa joulua.

 
SYYSRETKI 24.10.2017
Karjalan Partiokilta kävi tutustumassa Jakokosken tähtitorniin 24.10.2017.
Klikkaa kuvaa ja katso retken tunnelmia
Dia1
Dia1

press to zoom
Dia2
Dia2

press to zoom
Dia9
Dia9

press to zoom
Dia1
Dia1

press to zoom
1/9
 
KEVÄTRETKI MYLLYLAMMELLE 22.5.2017

Karjalan Partiokillan perinteinen kevätretki suuntautui tänä vuonna Myllypuron varrelle, Iiksenjoen alkulähteille.

Pielisjokeen laskeva Iiksenjoki saa alkuvetensä Myllylammesta lähtevän Myllypuron kautta. Lammesta lähtevä puro virtaa voimakkaana ja tällä paikalla onkin sijainnut -50 luvulla mylly ja saha. Jonkin aikaa puron varressa on toiminut myös voimalaitos, josta alueen väestö sai sähkönsä.

Seitsemänkymmentäluvulla Outokumpu yhtiö rakensi lammesta putken, jonka kautta silloin muutaman kilometrin päässä toiminnassa ollut Hammaslahden kaivos sai käyttövetensä.

 

Tällä Pohjois-Karjalan teollisuuden historiapaikalla Karjalan Partiokilta retkeili, tarkasteli kevään etenemistä ja kuunteli Matti Eskelisen kertomaa Myllypuron tarinaa 50 – 70 luvuilta.

Mukana retkellä oli 14 kiltalaista, eväät sekä nokipannu.

Alueen teollisuuden muistoista oli nähtävinä enää patorakennelma ja kaivosputki tarkastusluukkuineen.

 

Kevät ei ollut ehtinyt vielä kovinkaan pitkälle, eikä merkkejä kesän tulosta ollut paljonkaan nähtävissä. Edellisellä viikolla lammella levähtänyt joutsenpariskuntakin oli jo jatkanut matkaansa, mutta auringonpaisteessa iloisesti virtaavan Myllypuron varrelta löytyi hienoja sini- ja valkovuokko kasvustoja.

 

Myllypurolta siirryttiin Elovaaran retkeilyalueelle, jossa nautittiin keväisestä luonnosta ja yhdessäolosta koivunmahladrinkkien ja nokipannukahvien voimalla.

Yhdessä kun oltiin, niin tietysti laulettiin ja kerrottiin hauskoja juttuja menneiltä ja nykyisiltä ajoilta. Tämän tarinan kirjoittajakin herkistyi hetkeksi, kun Jorma Reijonen luovutti hänelle vanhan Pohjois-Karjalan Partiopoikapiirin mitalin. Puhe seuraa kuulemma postissa. Sitä odotellessa.

 

Killan tämän vuoden virallisissa suunnitelmissa ovat vielä killan puheenjohtajan synttäribileiden jatkot elokuussa, syysretki Jakokosken tähtitornille ja pikkujoulu Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa.

Muitakin juttuja saattaa tulla matkan varrelle, sen verran tekemisenporinaa porukasta tuntuu löytyvän.

Karjalan Partiokilta on kiinnostunut Järvisuomen Partiolaisten alueella toimivien toisten kiltojen kuulumisista ja mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä.

Ottakaa yhteyttä jutun kirjoittajaan;

matti.t.holopainen@gmail.com /p. 0400234171

Tai killan puheenjohtajaan;

leena.sallinen@gmail.com / p. 0408218511

 

 Hyvää partiokesää toivottaa Karjalan Partiokilta

Kevätretki
Kevätretki
press to zoom
Hiillosmakkara
Hiillosmakkara
press to zoom
Retki 19
Retki 19
press to zoom
4. Karjalan Partiokilta toivottaa hyvää kesää
4. Karjalan Partiokilta toivottaa hyvää kesää
press to zoom
1/1